Графік роботи:

Пн. - Пт.: 09:00–18:00

Сб - Нд.: Вихідні

0
Мій кошик
Каталог
Порівняння
Додайте товари для порівняння
Бутирометр призначений для визначення масової частки жиру в молоці. Принцип дії заснований на розкладанні білкових речовин кислотами та ізоаміловим спиртом. Бутирометр (лактобутирометр, жиромера) - прилад для визначення вмісту жиру в молоці. Жиромір - це спеціальний прилад для вимірювання кількості жиру в молоці або інших молочних продуктах. Він являє собою посудину з термостійкого скла. Кількість жиру можна виміряти з точністю від 0,1% до 0,5%. Максимальна кількість жиру, яке може показати прилад, залежно від різновиду жироміра, може коливатися від 6% до 40%. Останній зазвичай застосовується для вимірювання жирності сметани або вершків. Використовуються жироміри переважно в сільському господарстві та на виробництві. Але так як прилад недорогий, кожен бажаючий може його купити і заміряти жирність молока в домашніх умовах. Крім самого жироміра вам знадобляться деякі реактиви. Найчастіше використовують розчини сірчаної кислоти і амилового спирту. Вони розчиняють всі компоненти молочного продукту за винятком жиру. На виробництві, для більш швидкого вимірювання, жиромер з молоком поміщають в центрифугу і водяну баню. Але це необов'язкові умови для визначення кількості жиру в молоці. Вони лише дозволяють прискорити цей процес. У домашніх умовах використовувати звичайну гарячу воду з температурою 65-70 градусів. Як користуватися Жироміром? Перед початком процедури переконайтеся, що посудина абсолютно сухою. Далі дотримуйтеся інструкції: поставте жиромер в штатив; налийте 10 мл розчину сірчаної кислоти (посудина має градуированную шкалу, так що з точністю дозування проблем у вас не виникне); злегка нахиліть прилад; акуратно, по стінці, влийте 11 мл молока; не змішуючи молоко з сірчаною кислотою, додайте 1 мл амилового спирту; закрийте жиромер пробкою; візьміть прилад в руки (стінки нагріються, тому використовуйте рукавички або рушник) і кілька разів сильно струсіть, щоб всі компоненти перемішалися; помістіть посудину у воду з температурою 65-70 градусів пробкою вниз; через 5-7 хвилин дістаньте жиромер з води і витріть насухо; відокремився жир переведіть в шийку жироміра; якщо є можливість - помістіть прилад в центрифугу на 5 хвилин, якщо ні - дайте кілька годин відстоятися; знову помістіть посудину у воду з температурою 65-70 градусів на 5 хвилин; витріть насухо і за допомогою шкали визначте кількість жиру в молоці. Ось і вся процедура. Купивши жиромер, ви зможете самостійно визначати жирність молочних продуктів. Процес не надто складний, але повозитися все-таки доведеться. Існують і інші способи визначення відсотка жиру в молоці, але вони більш складні і здійснюються лише за допомогою спеціального, високотехнологічного обладнання
Увійти за допомогою
Оцініть товар
Надіслати

Жиромір 1-2-6 №6 (бутірометр)

Немає в наявності
Артикул: 20526
260.04 грн
Порівняти
Повідомити, коли з'явиться
Войдите на сайт чтобы
добавить товар в список ожиданий
Характеристики
Бренд ПАО "Стеклоприбор"
  • Власна логістика, 
  • Доставка машинами компанії по містах, обласних центрах, селах, 
  • Відправка кур'єрськими службами в будь-яку точку України (Нова Пошта) за тарифами перевізника

 

  • Готівкою при отриманні
  • Кредитною карткою в privat24
  • Через касу чи термінал самообслуговування ПриватБанк
  • За допомогою LiqPay
Вгору