При загрозі виникнення хвороби проводять профілактичну вакцинацію сприйнятливих тварин згідно з інструкціями. У разі появи хвороби на господарство накладають карантин та здійснюють комплекс відповідних протиепізоотичних заходів. Свинарське господарство вважається оздоровленим, якщо протягом 6 міс. після припинення вакцинації отримували здоровий приплід. Після припинення захворювання, видалення перехворілих тварин та проведення заключної дезінфекції.
Для профілактики використовують вакцину Суімуна Адівака. Вакцину вводять внутрішньом'язово: свиням в ділянку шийних м'язів або внутрішньої поверхні стегна до 6-ти тижневого віку по 1,0 мл, старше 6-ти тижнів - по 2,0 мл. Оптимальну схему вакцинації кожного господарства розробляють за результатами серологічного моніторингу проб сироваток крові свиней.
Все поголів'я свиней, що імунізують вперше, вакцинують двічі з інтервалом 3-4 тижні (масова вакцинація).
Надалі:

  • Свиноматки та кнури – масова вакцинація 3 рази на рік. Якщо в господарстві є інтенсивний тиск польового вірусу, протягом першого року проводять 4 масові вакцинації (кожні три місяці).
  • Ремонтний молодняк вакцинують дворазово. Перший раз – за два місяці до запліднення із ревакцинацією через 3-4 тижні.
  • Поросят вакцинують дворазово. Перший раз вакцинують у віці 6-8 тижнів та ревакцинують через 3-4 тижні. Якщо інфікування поросят у господарстві має місце до 10-тижневого віку (раннє інфікування), то поросят вакцинують у дозі 1,0 мл з 15-денного