Якість кормів - основа для отримання безпечної та якісної продукції тваринництва та здоров'я тварин. Присутність у кормах токсинів призводить не лише до зниження якості та кількості продукції, що виробляється тваринами, а й може призвести до загибелі продуктивних тварин. Без знання поживності корму неможливо збалансувати раціон.
Надаємо послуги з оцінки якості та безпеки кормів для тварин та комбікормової сировини за такими показниками, необхідні для оцінки їх поживної цінності:
- вміст сухої речовини;
- сирий протеїн;
- сира клітковина;
- сирий жир;
- кислотно-детергентна клітковина;
- нейтрально-детергентна клітковина;
- крохмаль;
- лігнін;
- без азотистих екстрактивних речовин;
- кальцій;
- фосфор.
Важливим фактором є безпека використання кормів у годівлі тварин, що оцінюється за допомогою наступних показників:
- загальна токсичність
- мікологічні дослідження (наявність мікроміцетів, дріжджів та ін.);
- фальсифікація протеїнових кормів карбамідом;
- якість силосу та сінажу за вмістом та співвідношенням титрованих кислот (молочної, оцтової та масляної).